|
 |
|
EDITURA IRECSON: > TURISM |
|
ÃŽNDREPTAR GASTRONOMIC PENTRU AGROTURISM
|
|
Autor: | Mariana Drãgoi |
An aparitie: | 2006 |
Nr pagini: | 128 |
Format: | 14,5 x 21 cm |
ISBN: | 978-973-7694-15-7 (973-7694-15-5) |
|
|
|
Aceasta lucrare vine in sprijinul celor interesati a se califica in domeniul gastronomiei, precum si in specializarea bucatarilor existenti din acest domeniu.
Majoritatea alimentelor folosite de om in alimentatie nu sunt consumate ca atare, ci dupa o prelucrare prealabila care are ca rezultat cresterea digestibilitatii acestora.
Preocuparea pentru realizarea de preparate cat mai gustoase si mai atragatoare a existat inca din cele mai vechi timpuri, astfel luand nastere gastronomia, care este arta de a prepara mancaruri alese si gustoase sau insusirea de a le aprecia valoarea.
Nutritia are posibilitatea sa intervina pozitiv datorita a doua insusiri de baza ale omului: variabilitatea si adaptabilitatea. Simplificarea alimentatiei si adaptarea ei corecta la nevoile nutritionale ale omului raman preocupari permanente si in viitor. |
|
|
|