+ Contact
+ Harta site
CAUTARE
Go
+ homepage + CURSURI + SERVICII + EDITURA + Cercetare

+ Home
SERVICII

+ Consultanta complexa
- Evaluări și studii de fezabilitate
+ Consultanță IT
+ Statistica și cercetari de Marketing
+ Comunicare și Imagine

IRECSON Evaluări beneficiază de o experiență bogată, acumulată în decursul a mai mult de zece ani de activitate. În toată această perioadă, experții noștri au realizat evaluarea a numeroase active, precum și evaluarea a peste 2000 de firme mici, mijlocii sau mari, care activează în cele mai diverse domenii de activitate.
+ Home > SERVICII > Evaluări și studii de fezabilitate

  Evaluări și studii de fezabilitate
 
   Clienti
Societati comerciale din Industria de Aparare:
SC AVIOANE S.A. CraIova
SC UZINA MECANICA MARSA S.A
SC METROM SA Brasov
SC ELECTROMECANICA PLOIESTI S.A
+ mai mult
 
   Prezentare

IRECSON Evaluări beneficiază de o experiență bogată, acumulată în decursul a mai mult de zece ani de activitate. În toată această perioadă, experții noștri au realizat evaluarea a numeroase active, precum și evaluarea a peste 2000 de firme mici, mijlocii sau mari, care activează în cele mai diverse domenii de activitate.

Angajații și colaboratorii departamentului formează o echipă dinamică de profesioniști, asigurând flexibilitatea și promptitudinea necesară satisfacerii celor mai complexe cerințe. Experiența acumulată permite realizarea unor studii ancorate în realitatea economica a Romaniei, cu specific în diferite zone ale țării.

Serviciile oferite includ evaluări de societăți, evaluări de active sau evaluări de afaceri și reprezintă un real suport pentru sprijinirea unei game largi de decizii. Scopul în care se realizează aceste studii este divers, incluzând evaluări în vederea vânzării, asocierii, divizării, lichidării, majorării de capital social, precum și rapoarte de verificare.

Evaluările au la bază normele aprobate de asociația profesională - ANEVAR, norme realizate pe baza standardelor internaționale (IVS) și europene (SEV).
+ mai mult
 
   Evaluari de Afaceri

Acest tip de evaluare are la bază următoarele proceduri:

 • abordarea bazată pe activ, prin estimarea valorii de piață a activelor individuale minus datorii evaluate;
 • abordarea bazată pe venit, prin actualizarea beneficiilor viitoare sau a capitalizării câștigurilor prezente;
 • abordarea bazată pe comparații de piață și metode bursiere.

Evaluarea unei afaceri implică și evaluarea activelor necorporale (intangibile) precum: concesiuni, brevete, licențe, mărci comerciale și alte drepturi similare de proprietate industrială și intelectuală, precum și a fondului comercial (clientela, vadul comercial, firma, segmentele de piață, emblema, concurența, alte legături comerciale,  goodwill (echipa de management, punctele slabe ale firmelor concurente, procese secrete de prelucrare, relatiile bune de lucru ale salariatilor, rating de creditare favorabil, apreciere favorabila in
cadrul comunitatii, asocieri favorabile cu alte firme, localizare strategica).

Printre beneficiarii unor astfel de lucrări de evaluare se numără:

 • investitorii interesați de cumpărarea unei întreprinderi sau doar a unui portofoliu de acțiuni
 • acționării, interesați de perspectivele de evoluție a întreprinderii, în scopul fundamentării comportamentului investițional
 • băncile, interesate de performanțele economico-financiare potențiale ale întreprinderilor, nivelul de îndatorare, calitatea garanțiilor și potențialul financiar viitor al clienților, poziționarea acestora într-o logică de rating pentru a modela relațiile de creditare a întreprinderilor
 • echipa de conducere a fiecărei înteprinderi, interesată să cunoască estimările de valoare asociate fundamentate pe informațiii de piață
 • salariații, în special prin forța conferită de puterea sindicatelor, interesați de corelația directă dintre evoluția firmei și creșterea salariilor
 • statul, interesat de evaluarea întreprinderilor din considerente fiscale sau considerente legate de privatizarea unităților cu capital majoritar de stat.

 • + mai mult
   
     Evaluari de Proprietati Imobiliare

  Studiile de evaluare a proprietăților imobiliare includ estimarea valorii și/sau consultanță specifică, în scopul luării unor decizii în domeniul afacerilor imobiliare.

  Tema celor mai multe Rapoarte de Evaluare de proprietăți imobiliare implică estimarea valorii de piață, așa cum este menționată în standardul de evaluare SEV 4.03

  Experiența acumulată de membrii echipei noastre ne permite să întocmim pentru clienți studii de evaluare pentru o gamă largă de proprietăți precum:

   > terenuri extravilane, agricole, intravilane libere sau construite

   > proprietati incluzand constructii cu destinatii diverse: birouri, centre
  de afaceri, locuinte in cladiri individuale sau apartamente in blocuri
  de locuinte si in vile, spatii comerciale, de depozitare, cladiri
  industriale, constructii agricole, constructii cu destinatie speciala.

  Colaborarea cu experți din teritoriu, elaborarea în decursul timpului a unei baze de date complexe, permanent actualizată, ne oferă avantajul posibilității de abordare a evaluărilor de proprietăți imobiliare amplasate în diverse zone ale țării.
  + mai mult
   
     Evaluari de Bunuri Mobile

  Echipa de experți deține o bogată experiență în evaluarea de active corporale utilizate în procesul de exploatare în scopul generării de venituri, și care își transmit treptat valoarea asupra produselor/serviciilor oferite:
   > mașini speciale și specializate
   > utilaje de producție și instalații de lucru, linii tehnologice complexe integrate, mașini cu funcționare independentă
   > aparate și instalații de măsură, control și reglare
   > mijloace de transport
   > mobilier și birotică.

  Principalele tipuri de estimări se bazează pe:
   > valoarea de piață
   > valoarea de exploatare în continuitate
   > alte tipuri de valori precum: valoarea de utilizare, de lichidare, de vânzare forțată, de recuperare sau de licitație realizabilă.
  + mai mult
   
     Evaluari de Active Financiare
  Evaluarea activelor financiare are ca obiect estimarea de piață a participațiilor de capital la patrimoniul altor societăți, participații care pot îmbrăca forma:  > titlurilor de valoare
   > creanțelor atașate participațiunilor
   > împrumuturilor
   > altor imobilizări financiare

  Evaluările de active financiare includ evaluarea tuturor participațiilor la capital, diferențiate după puterea decizională pe care acestea o conferă deținătorilor și după dimensiunea pachetelor. Evaluarea valorilor mobiliare (acțiuni, obligațiuni) urmează o logică diferită, conform subsegmentelor de piață pe care acestea sunt susceptibile a fi negociate.
  Printre cei interesați de acest tip de evaluări se înscrie o categorie largă de investitori atrași de câștiguri speculative, precum și oameni de afaceri sau societăți care doresc preluarea unor pachete de acțiuni.
  + mai mult
   
    Recomandari 
   Formator
  Cursul se adreseaza formatorilor care si-au dobandit partial competentele pe cai ...
  + vezi cursul
   
   Manager de Proiect
  Cursul se adresează persoanelor care lucrează ca manageri de proiect, membrilor echipelor de proiect...
  + vezi cursul
   
   Manager marketing
  Cursul își propune sprijinirea participanților în însusirea unor instrumente
  + vezi cursul
   


    Cariera  
   
  Managementul carierei
  Pentru cursanti si solicitantii de practica care intra intr-un proces de reconversie profesionala sau vin pentru prima data in contact cu piata fortei de munca, IRECSON asigura - prin Departamentul de Recrutare, Evaluare si Plasare - consiliere pentru gasirea unui loc de munca.
  + mai mult
   
   
  Cercetare
  Cercetarea cuprinde elaborarea de manuale și lucrări specifice domeniului. De asemenea include și proiectele de cercetare aplicativă în acest domeniu. Cercetarea colegiului este parte componentă a planului de cercetare a Institutului IRECSON.
  + mai mult
   

  Contact | Politica de confidentialitate | Termeni de utilizare | Harta sitului
  IRECSON 2007
  List error -DB Error: no such table